Retailers moeten snel digitaliseren

Afgelopen jaar was de groei van “online” ten opzichte van “offline” wederom hoog. Daar waar speciaalzaken fysiek 1,4% groei noteerden over het jaar 2021, groeiden speciaalzaken met een Shopforce webshop 31%. Deze trend is al veel langer zichtbaar en zal vermoedelijk versnellen. In een totale foodmarkt die hooguit beperkt groeit, is dat per definitie negatief voor fysieke winkels. Als je online op een makkelijke en veilige manier alles kan kopen wat je wilt, moet je goede redenen hebben om kostbare tijd, moeite en geld te besteden aan een fysiek bezoek. Retailers moeten daarom snel digitaliseren waardoor ze niet alleen van het fysieke kanaal afhankelijk zijn voor hun inkomsten.  

Shopforce helpt lokale food ondernemers om weerbaar en veerkrachtig te worden in een snel digitaliserende wereld door deze ondernemers op basis van voordelige no-cure-no-pay oplossingen digitaal te ontzorgen. Met gebruiksvriendelijke WebShops en Digitale Dorpspleinen® en een uitmuntende service om consumenten op beslissende momenten te helpen binden aan de lokale ondernemer(s).