Online bestellingen Dorpsplein Zwartsluis schieten omhoog

In het dorp Zwartsluis is het aanbod van lokale winkels en zaken geclusterd op www.dorpsplein-zwartsluis.nl, zodat de fysieke winkelbeleving wordt vergroot met online gemak, service en lokale beleving. Via de sociale mediakanalen wordt gecommuniceerd met de inwoners.

Het aantal bestellingen voor de lokale ondernemers is sinds de coronacrisis omhoog geschoten. Vanaf dat moment werd gestart met de marketingcommunicatie via de sociale media.

Inwoners betalen de lokale boodschappen en bestellingen (in één keer) online, halen af of laten het gratis thuisbezorgen. De bakkers, slager en groenteman werken samen om alles in één keer thuis te bezorgen. De snackbar en de bloemist bezorgen ook gratis aan huis in Zwartsluis.

Het Shopforce platform is vergaand geautomatiseerd en gestandaardiseerd, waardoor andere dorpen, wijken, steden of regio’s het fysieke gebied kunnen uitbreiden met eigen duurzame lokale, digitale, collectieve marktplaats(en).

Shopforce realiseert dit gratis voor winkeliers om lokale ondernemers te helpen weerbaar en veerkrachtig te zijn in een snel digitaliserende en verduurzamende wereld en om lokale samenlevingen te versterken. Elke euro die terugkeert in de lokale economie, en daar langer circuleert (door de inzet van lokale partners) alvorens te verdwijnen, heeft positieve maatschappelijke, economische en ecologische impact (welvaart, welzijn, welbevinden).